Aaron Mirck en Sanne Kanis schreven een grappige en handige handleiding voor de 21e eeuw. Een ideaal cadeau voor die collega, vriend of familielid die eigenlijk niet weet hoe het online heurt.
Je kind zit aan tien uur schermtijd per dag – wat te doen? Is het oké om een date uitgebreid te googlen? Wat doe je als jij je schoonmoeder per ongeluk een pikant bericht stuurt? Mag je een match ghosten? Kan je echt geen zakelijke e-mails vanuit je privémail sturen? Hoe reageer je als in de familie- app een complottheorie wordt gedeeld?
Niet appen tijdens het eten is een handige en grappige gids voor iedereen die struikelt over de ongeschreven regels in het digitale tijdperk. Aan de hand van digitale ergernissen en ongemakken maken Kanis en Mirck de lezer wegwijs in een wereld van videobellen, dickpicks, TikTok-dansjes, zelffeliciterende LinkedIn-posts, teleurstellende dating-apps, schermtijdoverdosis, uitgeknepen flitsbezorgers en irritante groepschats.
Ongemakken en onzekerheden behoren tot het verleden met deze praktische en geestige handleiding voor digitale omgangsvormen op het gebied van werk, familie, liefde, vrienden, opvoeding en privacy. Ideaal voor de collega die steeds te laat inbelt op Zoom-calls, de vriend die elke maaltijd en wielrenrit post, de zus die al haar dates ghost en de buurman die zijn kindjes als influencer in de dop opvoedt.
Evert de Vries, oprichter van Bot Uitgever: “We herkennen allemaal de ongemakken van de moderne tijd. Wie wel eens in een groepsapp heeft gezeten waarin een complottheorie gedeeld werd of zich ergerde aan iemand die appte tijdens het eten, maar niet goed wist wat daarvan te zeggen: dit boek maakt je wegwijs. Met gevoel voor humor – en aan de hand van advies van experts – geven Kanis en Mirck handvatten voor een fijn leven in de 21e eeuw.”
Nieuwsgierig geworden? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief en ontvang de eerste hoofdstukken nog voor verschijnen in de mail:
Sanne Kanis is auteur en oprichter van Abel Entertainment: een productiestudio die een schermloos alternatief biedt voor kinderen en families. Kanis had een wekelijkse column in Het Financieele Dagblad over technologie, publiceerde de roman De bubbel en een columnbundel Digitale Dilemma’s: hoe technologie ons leven beïnvloedt. Eerder werkte ze op strategische posities voor Google, Spotify en Booking.com.
Aaron Mirck is publicist en schrijver. Hij publiceerde een dichtbundel over technologie: Dit algoritme deugt niet en managementboek Alles wat PR-bureaus je niet vertellen. Regelmatig schrijft hij opiniestukken over technologie, onder meer in NRC, het Parool, de Telegraaf en Elsevier. Eerder werkte hij als journalist, als tekstschrijver voor tech-bedrijven en als co-founder van tech-startup Presscloud.